Skip to content

Domotica

Domotica; u heeft het woord vast en zeker al eens gehoord, maar wat betekent het eigenlijk? En belangrijker; wat kan domotica voor u betekenen? Het woord domus betekent huis in het Latijns. Voeg dat samen met telematica, informatica en robotica en u snapt dat het gaat om intelligente toepassingen voor in en rond het huis. Om huisautomatisering. Waardoor comfortabel en veilig wonen makkelijker wordt en slimme techniek met u meedenkt, ook als het gaat om energiezuinig en milieubewuste toepassingen. Daarom wordt ook wel over Smart Home gesproken.

Met bediening op afstand (denk aan afstandsbediening voor bijvoorbeeld thermostaat, het openen van de deur of het sluiten van de gordijnen) is er al een enorme stap gezet in gebruiksgemak. Domotica gaat echter verder en bestaat uit systemen die met u meedenken, dankzij slimme koppelingen. Schakelt u ’s avonds het licht uit, dan gaat ook de verwarming automatisch lager en de deur op het nachtslot. Wilt u over een half uur in bad? Dan kunt u vanaf de bank opdracht geven het bad vol te laten lopen op de gewenste temperatuur. De mogelijkheden zijn onbeperkt en nog volop in ontwikkeling.

 

Levensloopbestendig wonen

Zo lang mogelijk gezond en zelfstandig thuis blijven wonen, dat is niet alleen de wens van de overheid, maar ook van senioren. Maar dan wel veilig, verantwoord en comfortabel. Daarbij maken aanpassingen in en rond het huis het zelfstandig wonen makkelijker, waarbij ook domotica een belangrijke rol kan spelen. Zowel als het gaat om comfort als om veiligheid, gezondheid en zorg. Denk aan gezichtsherkenning bij het openen van de deur, het automatisch inschakelen van camerabewaking op afstand gedurende de nacht, het uit- of inschakelen van apparaten en verlichting met behulp van bewegingssensoren, spraakbediening van apparatuur, etc.

De voordelen van domotica.

  • Slim wonen
  • Extra wooncomfort
  • Grip op energieverbruik
  • Vergroot de veiligheid
  • Levensloopbestendig wonen
  • Op afstand de woning ‘bedienen’

Installatie van domotica

Er zijn verschillende systemen op de markt. Niet alleen met ‘harde’ bedrading in huis, maar ook met koppelingen via draadloze netwerken en bediening via de laptop of smartphone.

Wij helpen u graag met advisering en de selectie van het juiste systeem, zowel voor in bestaande woningen als nieuwbouw. Uw wens, wat u wilt met domotica, is daarbij het uitgangspunt. En uiteraard kijken we niet alleen naar vandaag, maar ook naar de toekomst. Wij installeren de domotica, u geniet zorgeloos van alle voordelen. Gewoon goed!

Back To Top