Skip to content

Cv + combiketels

De meeste woningen in Nederland worden verwarmd middels centrale verwarming; een systeem dat vanaf een centraal punt in huis wordt aangestuurd door een combiketel. Een ketel die niet alleen zorgt voor verwarming van de radiatoren of vloerverwarming, maar ook voor de vraag naar warm water. Douchen, in bad, warm water uit de kraan en een behaaglijke temperatuur in huis; u vraagt, de ketel draait. Uw combiketel is ongemerkt dé leverancier van wooncomfort.

 

Cv-ketel

Hebben we het over de cv-ketel of hr-ketel (hoog rendement), dan wordt daar meestal de combiketel mee bedoeld. De huidige generatie cv-ketels is slim en energiezuinig en werkt over het algemeen op gas, soms op stookolie. De vraag naar verwarming van de ruimte wordt bepaald door een thermostaat. Die thermostaat kan zowel handmatig worden bediend als via een vooraf ingesteld programma. De cv-ketel werkt met een gesloten systeem en verhit water middels een brander. Dat verwarmde water wordt door de leidingen getransporteerd naar radiatoren, vloerverwarming en warmwaterpunten met behulp van een circulatiepomp. Bij verbranding in de cv-ketel komen rookgassen vrij, welke worden afgevoerd door het rookafvoerkanaal.

Hr-ketels en kwaliteit

Natuurlijk installeren wij alleen de allerbeste ketels. De allerbeste als het gaat om de beste capaciteit voor uw situatie, en de allerbeste als het gaat om kwaliteit. Om levensduur en rendement. Kwaliteit en veiligheid gaan bij ons hand in hand. Daarom werken wij als erkend installateur graag met cv-ketels van Nefit; betrouwbaar en energiezuinig.

Hr-ketels en gas

Het is u vast niet ontgaan dat naar alle waarschijnlijkheid de gasgestookte cv-ketels zullen verdwijnen en worden vervangen door bijvoorbeeld hybride warmtepompen. Bestaande cv-installaties zullen gewoon intact blijven tot het tijd wordt voor een nieuwe ketel. Vooral bij nieuwbouw(projecten) wordt gekeken naar oplossingen zonder fossiele brandstoffen en dus naar vervanging van de bekende hr-ketel.

Back To Top