Skip to content

Service en onderhoud

Een goed werkend verwarmingssysteem en de juiste ventilatie zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt wonen. Met aangename temperaturen, zoals u ze wilt hebben en met verse schone lucht. Om dat te bereiken is het niet alleen belangrijk dat u zich goed laat voorlichten over de nieuwste energiezuinige oplossingen bij nieuwbouw of vervanging. Zodat u weet wat de best passende opties zijn, rekening houdend met uw woning en woonsituatie. En dat u kiest voor vakkundige installatie en voor regelmatige service en onderhoud door een erkend installateur.

 

Onderhoud cv-ketel

Soms is onderhoud aan de verwarmingsinstallatie verplicht gesteld door de leverancier van de ketel (garantie) of door de brandverzekeraar. Want onderhoud is niet alleen belangrijk om storingen te voorkomen en de levensduur te verlengen, maar ook om de veiligheid te vergroten. Het systeem, wat over het algemeen intensief wordt gebruikt, kan bij storing immers gevaarlijke situaties opleveren; denk aan brandgevaarlijke situaties en het vrijkomen van gassen (koolmonoxide). Bij onderhoud controleren wij de werking van het systeem, reinigen we het systeem, vullen we de ketel bij (indien van toepassing), vervangen of repareren we onderdelen en stellen we, waar nodig, het systeem bij. Zodat de ketel weer optimaal functioneert, met maximaal rendement.

Onderhoud mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in uw woning optimaal is. De juiste instelling en het juiste gebruik van het systeem zorgt ervoor dat dat zo blijft. Onderhoud en reiniging van de mechanische installatie is belangrijk als u wilt genieten van een binnenklimaat met frisse, gezonde lucht en schimmels en vocht wilt voorkomen.

Bij onderhoud van de mv-installatie reinigen we de unit, de mv-box, de luchtkanalen. Controleren we de werking en afzuigcapaciteit, maken we de ventielen schoon en vervangen we de filters waar nodig. Vaak geven we ook extra voorlichting over het juiste gebruik van het systeem en verhelpen we klachten over bijvoorbeeld ‘herrie’ bij gebruik van de mv.

Deskundig onderhoud van uw installatie:

  • Zorgt voor veilig gebruik
  • Verkleint de kans op uitval van het systeem
  • Is een energiezuinige keuze
  • Verlengt de levensduur van de installatie
Back To Top