Skip to content

Riolering

Zowel voor de vervanging of uitbreiding van bestaande rioleringsbuizen en standleidingen, het onderzoeken van stankklachten, het verhelpen van lekkages als de aanleg van een compleet nieuw rioleringssysteem bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat uw riolering optimaal doorstroomt, op afschot ligt en perfect aansluit op het gemeentelijk rioleringsnetwerk.

 

Rioleringsbuizen vernieuwen

Oude rioleringsbuizen moeten meestal worden vervangen bij problemen met de riolering zoals een verzakking, verstopping en lekkage. Dan kan bij inspectie blijken dat u nog oude rioolbuizen heeft van bijvoorbeeld gres, staal, lood of soms zelfs asbest. Vervanging door nieuwe pvc buizen met de juiste diameter is dan over het algemeen de snelste en beste oplossing.

Verstopping of stankklachten

Als niet direct duidelijk is waar een verstopping in het riool zit en wat de oorzaak is , dan maken we gebruik van camera-inspectie. Met behulp van een flexibele slang met camera op de top inspecteren we de leidingen, lokaliseren we het probleem en stellen we vast wat de oorzaak is van de verstopping.

Op basis van die inspectie weten we dus meer over de oplossing en aanpak. Bij klachten van rioollucht kunnen er problemen zijn met een breuk in de riolering of problemen met de ontluchting. Om eventuele breuken/lekken in het riool op te sporen kunnen we gebruik maken van een rookmachine. We blazen rook in het riool, waardoor zichtbaar wordt waar de rook ontsnapt uit het riool.

 

Inspectie en onderhoud

U kunt zelf maatregelen treffen om verstopping te voorkomen. De meeste particuliere woningeigenaren laten het riool inspecteren bij klachten. Voor vve’s is het echter aan te raden om preventief jaarlijks het riool van een appartementencomplex/flatgebouw door te spuiten. Een kleine investering die een hoop problemen kan voorkomen.

Back To Top