Skip to content

Radiatoren

De meeste woningen worden verwarmd vanuit een centraal punt waar de verwarmingsketel staat. Buisleidingen lopen naar de woonkamer, slaapkamers en badkamer waar de warmte moet worden verspreid. Radiatoren en convectorverwarming zijn de meest bekende verwarmingstoestellen en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wij kiezen voor kwaliteit en dus vooral voor de merken Radson en Vasco met een garantietermijn van 10 jaar.

Badkamerradiator

Gewone radiatoren zijn niet geschikt om in een badkamer op te hangen, ze zijn niet bestand tegen het vocht. Daarom is een badkamerradiator afgewerkt met een speciale vochtwerende coating. Een speciale uitvoering van de badkamerradiator is de handdoekradiator. Deze radiator is zeer populair. Het -vaak verticale- systeem zorgt niet alleen voor een comfortabele temperatuur in de badkamer, maar verwarmt en droogt ook de handdoeken die u over de verwarmingsbuizen hangt. Ook zijn er voor in de badkamer designradiatoren in de meest fraaie vormen te krijgen.

Plintradiator

Een bijzondere radiator is de plintradiator, ook wel raamradiator genoemd. Over het algemeen zijn deze radiatoren niet hoger dan 20 cm, vandaar de verwijzing naar het woord plint. Ondanks het formaat hebben ze wel veel vermogen en zijn ze prima in staat de ruimte te verwarmen.

De naam raamradiator verwijst naar de plaatsing voor kamerhoge raampartijen. Door hun formaat verstoren ze het zicht naar buiten niet. De radiatoren kunnen vrij in de ruimte aan de vloer worden gemonteerd of hangend aan wanden. Plintradiatoren worden graag gebruikt door binnenhuisarchitecten en hebben vaak een bijzonder design.

Back To Top